Bérletvásárlás


Szőke Tibor Mesterbérlet

Bérlethez tartozó előadások
MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/1. 21-22
MÜPA Nemzeti Hangversenyterem
MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/2. 21-22
MÜPA Nemzeti Hangversenyterem
MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/3. 21-22
MÜPA Nemzeti Hangversenyterem
MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/4. 21-22
MÜPA Nemzeti Hangversenyterem
0  Jegy:  0 Ft

Navigáció


Árkategóriák


  • Nem elérhető helyek
  • Ön által választott helyek

Válassza ki ülőhelyét!


Kérem várjon!...
Nagyításhoz tartsa lenyomva a Ctrl gombot és görgessen az egérrel.
0  Jegy:  0 Ft
Vissza

SZŐKE TIBOR MESTERBÉRLET 1.

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2022. január 20.

csütörtök 19:30

MŰSOR:

Molnár Viktor: Mars Mission - ősbemutató 

(A 2020-as Müpa Zeneműpályázat díjazott műve) 

Liszt:Esz-dúr zongoraverseny

Liszt:Magyar fantázia

Mendelssohn:IV. (Olasz) szimfónia

 

Közreműködik: Alexander Gingyin (zongora)

Vezényel:Farkas Róbert

A Szőke Tibor Mesterbérlet első hangversenyét zenekarunk új vezető karmestere, Farkas Róbert vezényli.Karmesteri tanulmányait Berlinben fejezte be és azóta ott él, több rangos német operaházban vezényel és sok koncertfelkérésnek tesz eleget itthon is. Zenekarunkat 2020 őszén vezényelte először, nagy sikerrel. Szólista vendégünk, Alexander Gingyin 1977-ben Moszkvában született, ma is ott él, koncertezik az egész világon. Játékát elragadtatott kritikák méltatják. Liszt zenekari kíséretes zongoraművei közül kettőt is előad hangversenyünkön.

A Müpa a 15., jubileumi évada alkalmából meghirdetett zeneműpályázatán a kamarazenekari, kamaraszimfonikus művek kategóriájában díjazott lett Molnár Viktor Mars Mission című műve, amelynek ősbemutatóját hallhatják Szőke Tibor hangversenysorozatunk idei első estjén.

 

 

SZŐKE TIBOR MESTERBÉRLET 2.

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2022. február 17.

csütörtök 19:30

MŰSOR:

Verdi: Traviata – három felvonásos opera, koncertszerű előadásban

 

Közreműködik:

Miklósa Erika(Violetta),

Ninh Duc Hoang Long(Alfred),

Molnár Levente(Giorgio Germont),

aVirtuózokcímű televíziós tehetségkutató verseny énekes versenyzői,

Csokonai Színház Énekkara(karvezető: Gyülvészi Péter)

 

Vezényel: Kesselyák Gergely

Kesselyák Gergely pályájának kezdete, 1993 óta egy sor színházban több mint hatvan opera és más zenés színpadi mű előadását vezényelte. Az is közismert, hogy évek óta a Virtuózok című televíziós tehetségkutató verseny zsűrijének tagja. A Virtuózok tehetséges fiatal énekeseket hívta meg mostani operaelőadásába, amely azzal is a televíziós műsorhoz kapcsolódik, hogy a címszereplő, Miklósa Erika is hosszú évek óta a Virtuózok zsűrijének lelkes tagja. Verdi operája Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című regénye, illetve az abból készült színmű nyomán készült, 1853-ban Velencében mutatták be. Cselekménye Párizsban játszódik, főszereplője Violetta, a nagypolgári társaságban élő kurtizán, aki őszinte érzelmekre vágyik, jólelkű, és végül tüdőbajban meghal. A Traviata Verdi egyik legnépszerűbb operája, amely színpadi játék, díszletek és jelmezek nélkül is nagy élmény lesz.

 

 

SZŐKE TIBOR MESTERBÉRLET 3.

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2022. április 21.

csütörtök 19:30

 

MŰSOR:  

Dvořák:Gordonkaverseny

Dvořák:VII. szimfónia

 

Közreműködik: Fenyő László (gordonka)

Vezényel: Káli Gábor

Antonín Dvořák(1841-1904) Smetana mellett a legnagyobb cseh zeneszerző. 1892-95 között a New Yorki Konzervatórium igazgatója, ebben az időben született „Az Újvilágból” című szimfóniája és híres Gordonkaversenye is. VII. szimfóniáját Londonban mutatták be a zeneszerző vezényletével, köszönetképpen ajánlotta a Királyi Filharmóniai Társaságnak, amely tagjává választotta. Hangversenyünk karmestere, Káli Gábor (sz.1983) karmesteri tanulmányait Berlinben fejezte be, 2018-ban 1. díjat nyert a Hongkongi Nemzetközi Karmesterversenyen. Vezényelt a Salzburgi Ünnepi Játékokon és Németország legrangosabb operaházaiban. Fenyő László (sz. 1975) Lübeckben fejezte be tanulmányait, 2004-ben megnyerte a Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaversenyt. A Karlsruhe-i Zeneakadémia professzora, sokat koncertezik világszerte és sok kamarazenét játszik, itthon is.

 

SZŐKE TIBOR MESTERBÉRLET 4.

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2022. május 11.

csütörtök 19:30

MŰSOR:

Mendelssohn:Szélcsend és szerencsés hajózás – nyitány

Schumann:a-moll gordonkaverseny

Mendelssohn:V. (Reformáció) szimfónia

Közreműködik: Camille Thomas (gordonka)

Vezényel: Csaba Péter

Két romantikus német zeneszerző műveit halljuk a hangversenyen: Mendelssohn 1809-ben, Schumann 1810-ben született. Mendelssohn mindkét műve erősen irodalmi, illetve történelmi ihletésű, Schumann viszont akkor komponálta Csellóversenyét, amikor 1850-ben elfoglalta zeneigazgatói állását Düsseldorfban. Három különböző karakterű tételből áll, de a tételek között nincs szünet. A mű a gordonkások repertoárjának nagyra becsült darabja. Mendelssohn Goethe költeménye nyomán komponálta koncertnyitányát, a Reformáció szimfóniát pedig 1830-ban, a reformáció egyik alapműve, az Augsburgi Hitvallás megjelenésének 300. évfordulójára. A Gordonkaverseny szólistája, az 1988-ban Párizsban született Camille Thomas négyéves korában kezdett csellózni és ma hangszerének a világ minden táján szívesen fogadott művésze.