Program


MÁV Erdélyi/6. Zeneakadémia 21-22

MÁV Erdélyi/6. Zeneakadémia 21-22

MOZART / BARTÓK (GYÖNGYÖSI IVETT - TAKÁCS-NAGY GÁBOR) MŰSORVÁLTOZÁS!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 11. péntek, 19:00

MÁV Erdélyi/6. Zeneakadémia 21-22

MŰSOR
Mozart: Idomeneo-nyitány K.366
Mozart: A-dúr zongoraverseny K.488
Bartók: Concerto

KÖZREMŰKÖDIK: Gyöngyösi Ivett (zongora)

VEZÉNYEL: Takács-Nagy Gábor

Klara Min zongoraművész betegsége miatt hangversenyünkön Gyöngyösi Ivett, a többszörös díjnyertes fiatal tehetség lép színpadra Zenekarunkkal. A nagyközönség Ivettet a Virtuózok című televíziós tehetségkutató műsorból is ismerheti, amit 2014-ben kategóriájában megnyert. A zsűri és a közönség előszeretettel hasonlította játékát Fischer Annie-éhoz.

Előadásában Mozart K.488 számú A-dúr zongoraversenyét halljuk, amely a zeneszerző egyik legnépszerűbb műve. Két szélső tétele a zavartalan, napsugaras öröm hangján szólal meg, a közöttük felcsendülő lassú tétel viszont a csendes, elégikus bánat utolérhetetlenül gyönyörű kifejezése.

Bartók a világháború és az amerikai emigráció évei alatt, 1943-44-ben komponálta utolsó befejezett zenekari művét. Küzdelem a betegséggel, anyagi gondok, honvágy és aggódás közepette írta meg a művet Szergej Kuszevickij, a híres amerikai karmester felkérése nyomán. „A mű általános hangulata – a tréfás második tételtől eltekintve – fokozatos átmenetet képvisel az első tétel komolyságától és a harmadik gyászos sirató-énekétől a zárótétel életigenléséig. E szimfónia-szerű zenekari műnek a címét az egyes hangszerek vagy hangszercsoportok koncertáló vagy szólisztikus kezelésmódja magyarázza.” – írta a műről ő maga.

Ajánló


Belgiumban született és élt minden idők egyik leghíresebb hegedűművésze Eugène Ysaÿe (1858-1931), aki a hegedű irodalmát is nagyszerű művekkel gyarapította.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!