Program


Búgócsiga - MÁV Szimfonikus Zenekar - ÚJ HELYSZÍNEN

Búgócsiga - MÁV Szimfonikus Zenekar - ÚJ HELYSZÍNEN

A 0-3 éves korú kisgyerekeknek ajánlott interaktív programon zenekarunk művészei számukra kedves, örömteli művekkel készülnek. A sorozat megálmodója és műsorvezetője – Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus, aki gyermekdalokkal, ölbeli játékokkal színesíti a foglalkozást.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 7. kedd, 17:15

A 0-3 éves korú kisgyerekeknek ajánlott interaktív programon zenekarunk művészei számukra kedves, örömteli művekkel készülnek. A sorozat megálmodója és műsorvezetője – Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus, aki gyermekdalokkal, ölbeli játékokkal színesíti a foglalkozást.

A 2023-24-es évadban havonta egy keddi alkalommal, zenekarunk új székházában várjuk a legfiatalabb közönséget, szüleikkel együtt.

RÉSZVÉTELI DÍJ
Gyerekeknek:
3 éves kor alatt ingyenes a belépés
3 éves kortól 2000 Ft

Felnőtt kísérőknek: 
2000 Ft/ fő

A limitált férőhely miatt a jegyeket kizárólag elővételben, ONLINE TUDJÁK MEGVÁSÁROLNI, jegyvásárlásra a helyszínen nincsen lehetőség!

Ajánlatunk


A hangversenyt zenekarunk vezető karmestere, Farkas Róbert vezényli, aki műsorát csupa francia vonatkozású műből állította össze. Haydn 1784-ben Párizsból érkezett „rendelésre” komponálta hat „Párizsi szimfóniáját”. B-dúr szimfóniájának második tételében egy közismert francia népdal témáját dolgozta fel. Ravel francia szövegre komponálta dalait, a műsor második felében felcsendülő két népszerű zenekari mű pedig a francia zene talán legismertebb és leginkább közkedvelt darabja.

Takács-Nagy Gábor Beethoven-sorozatának első estéjét az István király nyitánnyal kezdi, amellyel 1812-ben az új Pesti Színházat avatták. Az I. szimfóniáról a méltatók azt emelik ki, hogy abban még erősen felismerhető Haydn hatása, valamint nosztalgikus emlékezés szülőföldjére, a Rajna vidékére. Több zenetörténész is rámutat, hogy Beethoven nagy, drámai szimfóniái után könnyedebb, vidám alaphangulatú művet írt. Így jött létre a helyenként humoros vonásokat is mutató IV. szimfónia.

Beethoven Coriolan-nyitánya örök. Ahogy a VIII. szimfónia is, ez a haydni derűt sugárzó remekmű, amelyet 1814-ben mutattak be, és könnyed, tréfás hangvétele miatt a szerzőnek is titkos kedvence volt. „Az én kis F-dúrom” – hivatkozott rá egyik feljegyzésében. Takács-Nagy Gábor korunk egyik innovatív Beethoven-karmestere, aki egy olyan jól ismert zenedarabbal is újat tud mutatni, mint az V. szimfónia, amelyre immár örökre ráragadt a komponista titkára által önkényesen választott Sors melléknév.

Ajánló


Beethoven életrajzírói a mester egyik legjellemzőbb tulajdonságaként emlegetik szabadságszeretetét. Ez az alapja az 1809-ben komponált Egmont nyitánynak. Szellemi rokona az…

Apollón és Dionüszosz, az idill és féktelen ünnepély: efféle ellentétpárokkal lehetne jellemezni Beethoven két szimfóniáját, a Hatodikat és a Hetediket.…

Farkas Róbert a szláv zenéből válogatta össze hangversenyének műsorát és bemutatja a romantika, valamint a 20. század jellegzetes zenéit is.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!